Produsul a fost adăugat în coș

- +
Pe bucată
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE ARATĂ COȘUL
Nu rata nicio oportunitate fantastică! Abonează-te la newslette-ul nostru și rămâi la curent cu promoțiile curente.

Covoare

Ei surprind prin designul lor unic și ornamentația bogată. Ele pot oferi oricărui spațiu un finisaj confortabil și un caracter familiar. Desigur, vorbim despre covoare

moderne, ale căror valori estetice nu sunt inferioare numeroaselor proprietăți practice. Mai jos, nu numai că vom șterge de praf istoria acestui accesoriu colorat, dar vom încerca și să vă ajutăm să decideți ce produs va funcționa perfect în interiorul dvs. - datorită acestui lucru, cumpărăturile vor deveni și mai ușoare! Descoperiți o modalitate unică pentru un interior confortabil în stilul dvs. Verificați ce va fi mai bine pentru dvs.!

 
  1. Livrare 24h
  2. Oferta speciala

  1. Livrare 24h
  2. Oferta speciala

plant image

Câteva cuvinte despre covoare

Covoare pentru sufragerie - istoria extraordinară a accesoriilor populare

Prima asociere când te gândești la covoare? Este Persia și modele extrem de complicate care sunt mai aproape de un tablou decât de un element obișnuit al designului interior? Frumusețea lor a devenit fundalul a numeroase basme și legende. Totuși, vorbind despre istoria covoarelor, ar trebui să ne întoarcem într-un loc diferit, în zona Siberiei moderne. Acolo a fost descoperit cel mai vechi covor, a cărui origine este probabil datată din secolul al III-lea î.Hr. Ornamentația sa elegantă arată captivantă și acum, așa că se poate presupune că a fost în cortul unuia dintre demnitari.

Primele covoare, însă, au fost în primul rând funcționale. Sarcina lor era să protejeze împotriva frigului și a prafului. În plus, trebuiau să fie ușor de rulat și să reziste la factorii externi care le-ar putea deteriora în timpul numeroaselor călătorii. Erau în centrul cortului, servind drept pat, loc de mâncare, de primire a oaspeților și loc de rugăciune. Abia mai târziu au început să fie un element decorativ unic, mărturisind statutul, au amintit și de evenimente importante sau cuceriri importante. Pentru țesut, artiștii/meșterii au folosit în principal lână, căreia i s-a conferit o culoare unică folosind coloranți naturali. Cât timp a durat să țese un covor? În funcție de numărul de decorațiuni, de la câteva luni până la câțiva ani! Este greu de crezut că acest efect poate fi acum atins literalmente în câteva zile, iar uneori singurul lucru care deosebește un covor modern de cel vechi sunt coloranții artificiali și tipul de țesătură folosit în producerea lui. Datorită acestui fapt, covoarele orientale pentru sufragerie sunt la îndemână.

Covoare pentru sufragerie și dormitor - cum să le alegi?

O modalitate simplă pentru o metamorfoză spectaculoasă a interiorului la un cost redus sau poate un plus confortabil la dormitor? Consultați covoarele pentru living disponibile în magazinul online Restilo, care vor sublinia caracterul fiecărui apartament. Pe hol, covoarele dreptunghiulare gri sunt perfecte. Ajustați dimensiunea lor la spațiul pe care îl aveți. Într-o sală lungă, toate formele alungite sunt o soluție excelentă. În loc de un model mai mare, merită să optați pentru două covoare rotunde mai mici. Un covor îngust este, de asemenea, o soluție excelentă pe hol.

În cazul covoarelor pentru sufragerie și dormitor, merită să ajustați dimensiunea în funcție de suprafața camerelor și de numărul de mobilier. Dacă ai chef de extravaganță, apucă-te de un maxi covor, din care o parte poate fi expusă, iar restul ascuns sub mobilier. În cazul produselor mai mici, merită să le așezi într-un loc vizibil. Nu trebuie să fie în centrul camerei. O soluție interesantă este așezarea asimetrică a covorului sufrageriei în raport cu restul mobilierului, datorită căruia puteți defini cu ușurință zone funcționale și puteți introduce o diviziune stilistică într-o cameră. Dacă doriți să mutați centrul de greutate de la aspectul funcțional la cel decorativ, optați pentru un covor de cameră mai mare. Este mai bine să renunți la această soluție în cazul garsonierelor și micro apartamentelor, deoarece un covor mare face ca spațiul să pară puțin mai mic decât este în realitate. În încăperile mici, formele rotunjite și covoarele clasice sunt perfecte. Ce altceva ar trebui să luați în considerare atunci când vă planificați cumpărăturile suplimentare? Material, desigur!

Covoare de sufragerie Restilo moderne pentru orice buget

Secretul unui covor selectat corespunzător constă în lungimea optimă a grămezii și în materialul din care este realizat. Acești parametri, desigur, se modifică în funcție de tipul camerei. În dormitor, covoarele cu o grămadă înaltă (mai mult de 5 cm) sau o grămadă înaltă (1,5 până la 5 cm) sunt mai bune. O astfel de înălțime selectată asigură căldură și confort. Covoarele moi, cu grădini mari, sunt, de asemenea, un înlocuitor ideal pentru pielea naturală. Dacă vă putem da un indiciu: în cazul covoarelor cu model pentru dormitor și sufragerie, lungimea recomandată a grămezii este de 1 până la 2 cm. Această înălțime nu ascunde modelul prezentat pe țesătură. Un covor moale se datorează și materialului potrivit și modului în care este realizat. Cele mai scumpe sunt, desigur, covoarele țesute manual - realizate de meșteri și artiști. Prețul este determinat și de modelul original. Interesant este că modelele și ornamentele neobișnuite inspirate de kilimurile decorative sunt una dintre cele mai populare tendințe de aranjare ale sezoanelor următoare. Înseamnă asta că exemplarele mai frumoase vor apărea nu numai pe podea, ci și pe pereți?

Urmând tendințele și inspirațiile străine de design interior, cel mai probabil acesta va fi cazul. Dar să revenim la tipurile de țesături. Liderii printre ei sunt, desigur, lâna nobilă și bumbacul. Ambele materiale se caracterizează prin durabilitate ridicată, rezistență la deteriorare și sunt, de asemenea, utile în menținerea umidității adecvate în încăperi. Problema poate fi prețul mare, iar în cazul lânii și posibilitatea de a provoca alergii. Din fericire, țesăturile sintetice reflectă din ce în ce mai des aspectul și proprietățile materialelor naturale. Se disting printr-un spectru larg de culori, modele și lungimea perilor. O soluție interesantă sunt și covoarele din iută, care se încadrează perfect în natura interioarelor tale naturale și boho, mai ales dacă materialul este finisat cu franjuri de bun gust. Pentru a rezuma: atunci când alegeți un covor pentru camera de zi, ar trebui să luați în considerare dimensiunea, metoda de fabricare, materialul și lungimea grămezii. Produsele cu o suprafață moale și rezistență ridicată la murdărie sunt perfecte pentru încăperi funcționale, cum ar fi un atelier, hol și chiar bucătărie. Un exemplu perfect este un covor gri cu o grămadă scurtă și un tip de tiv atent. În cazul sufrageriei, dormitorului și cameră copiilor merită să alegeți pentru living covoare mari, moi, cu o estetică atentă și cu atenție la fiecare detaliu.

O propunere interesantă de covoare pentru camerele copiilor sunt, de asemenea, modele patchwork, al căror stil eclectic și combinație de țesături diferite le permit copiilor să construiască experiențe senzoriale bogate. De asemenea, merită să fiți atenți dacă aceste covoare au fundul acoperit cu latex, care împiedică mișcarea produselor și, astfel, minimizează posibilitatea de alunecare.

Covor pentru sufragerie și dormitor - principalele tendințe

După cum puteți vedea, în zilele noastre alegerea de covoare pentru sufragerie este uriașă. Modelele inspirate din Orient și ornamentele persane sunt încă populare. Cu toate acestea, nu numai produsele cu culori tipice pe bază de roșu și auriu devin din ce în ce mai populare, ci și materialele din estetica shabby chic - culori neclare, imitarea abraziunilor, adică îmbătrânirea deliberată a țesăturii. Printre cele mai importante tendințe ale sezoanelor actuale și ale anterioare, merită menționate și covoarele patchwork și covoarele de cameră de inspirație kilim. În totală opoziție cu acestea, există elemente de culoare neutră ale decorului în tonuri nude. Interesul Biophilia pentru design este, de asemenea, vizibil și, astfel, modele botanice într-o paletă naturală de culori. Acest tip de covor este un succes la cumpărături pentru toți iubitorii de natură. Indiferent de care dintre aceste tendințe o alegeți, sau poate rămâneți la clasicele, suntem aici pentru a vă ajuta să alegeți un covor care se va potrivi cel mai bine esteticii și nevoilor dvs. și care vă va servi multe sezoane. Verificați ce v-am pregătit în magazinul online restilo!

To Top