Produsul a fost adăugat în coș

- +
Pe bucată
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE ARATĂ COȘUL
Nu rata nicio oportunitate fantastică! Abonează-te la newslette-ul nostru și rămâi la curent cu promoțiile curente.

Ascuțitoare de cuțite

Bucătărie - unul dintre cele mai importante locuri din casa noastră. Petrecem mult timp în ea. Aici ne pregătim și mâncăm mesele. Cuțitele de bucătărie joacă un rol major în

luptele noastre zilnice în bucătărie. Dacă cumpărăm cuțite bune, cum ar fi chiar și cuțitul universal PRECIOSO, ar trebui să ne amintim să cumpărăm un ascuțitor de cuțite. Ascuțitoarele profesionale ne vor ajuta să îngrijim cu ușurință tacâmurile achiziționate. Amintiți-vă că un cuțit bine ascuțit nu este doar mai plăcut de utilizat. Un cuțit ascuțit este, înainte de toate, un cuțit sigur. Ce ar trebui să țineți cont atunci când alegeți un ascuțitor de cuțite de bucătărie? De ce sunt ascuțitoarele de cuțite un accesoriu practic? Cum să ascuți cuțitele ceramice? Toate acestea le veți afla din mini-ghidul nostru, care vă va introduce în lumea ascuțitorilor de cuțite.

 

  1. Livrare 24h
  2. Oferta speciala

  1. Livrare 24h
  2. Oferta speciala

plant image

Tipuri de ascuțitoare de cuțite

Înainte de a cumpăra un ascuțitor de cuțite, este o idee bună să aruncați o privire atentă la sertarul pentru tacâmuri din bucătărie. În funcție de cuțitele pe care le avem acasă, ar trebui să alegem ascuțitorul potrivit pentru ei. Vă încurajăm să luați în considerare cu atenție achiziția, deoarece un ascuțitor de cuțite de bucătărie bine profilat se poate ocupa de ascuțirea majorității cuțitelor pe care le folosim zilnic. Desigur, amintiți-vă că fiecare material necesită un tratament diferit. În magazinul online Restilo, oferim ascuțitoare manuale pentru cuțite de bucătărie, inclusiv cuțite universale și de specialitate cu lamă netedă. Datorită acestui lucru, un singur ascuțitor va fi util în contact cu majoritatea tacâmurilor. Există mai multe tipuri de accesorii de ascuțit pe piață. Cuțitele pot fi ascuțite folosind așa-numitele pietre de ascuțit. Ele diferă nu numai prin material, ci și prin formă. Putem cumpăra o piatră plată sau una cu secțiune transversală ovală. De exemplu, o piatră de ascuțit ovală include un ascuțitor de cuțite  PRESTO.Suprafața de ascuțire este realizată din oțel inoxidabil rezistent. Mânerul ergonomic din plastic este cu câțiva centimetri mai scurt decât lama, dar asigură utilizarea completă a ascuțitorului de cuțite. Datorită formei rotunjite, ascuțitorul de cuțite bucătăria ne permite să ascuțim un cuțit cu lama ușor rotunjită uniform și la unghiul pe care îl alegem. Dacă abia ne începem aventura cu cuțite auto-ascuțite acasă, merită să alegem ascuțitorul PRESTO, pe care îl putem pune pe blat. În plus, datorită orificiului mic cu lame din oțel inoxidabil, ne permite să ținem cuțitul într-un unghi. Datorită acestui lucru, putem fi siguri că vom ascuți uniform cuțitul. Ascuțitorul de cuțite de bucătărie PRESTO trebuie așezat pe o suprafață plană și ținut ferm. După utilizare, puteți spăla ascuțitorul în mașina de spălat vase. Cu toate acestea, vă sfătuim să-l ștergeți în prealabil cu o cârpă de bucătărie umedă.

Cum să îngrijești cuțitele ceramice cu ascuțitoare de cuțite din ceramică?

Cuțitele din ceramică sunt mai durabile decât cuțitele tradiționale. Prin urmare, nu trebuie să le ascuțim la fel de des. Cu toate acestea, amintiți-vă că, atunci când vine momentul să ascuți aceste cuțite delicate, ar trebui să cumpărați un ascuțitor de cuțite din ceramică special, cum ar fi ascuțitorul de cuțite SONIC. Acest ascuțitor de cuțite din ceramică. este la îndemână de utilizat, printre altele, datorită suprafeței anti-alunecare. În plus, are încorporat un recipient pentru praf. Datorită acestui fapt, nu trebuie să ne îngrijorăm cu privire la curățarea reziduurilor după ascuțire. În plus, este ușor de curățat. Cu toate acestea, nu poate fi spălat în mașina de spălat vase, așa că este important să îl spălați imediat după utilizare sub jet de apă. Toate ascuțitoarele de cuțite ceramice din oferta magazinului nostru online Restilo sunt destinate ascuțirii cuțitelor cu suprafață netedă. Când decidem să cumpărăm un ascuțitor de cuțite ceramice, ar trebui să aflăm cum să-l folosești corect. Deși asociem un cuțit ascuțit cu posibilitatea de rănire, contrar aparențelor, tacâmurile bine ascuțite sunt mult mai sigure pentru noi decât cele contondente. În primul rând, atunci când lucrăm cu un cuțit ascuțit, nu trebuie să folosim multă forță, așa că nu ne concentrăm toată energia pe încercarea de a tăia produsul. Prea multă presiune nu numai că poate deteriora, de exemplu, structura roșiei pe care o tăiem, dar și cuțitul poate aluneca de pe suprafață și ne poate răni. În plus, dacă datorită ascuțitorului de cuțite avem o lamă bine ascuțită, putem tăia ușor legumele în bucăți uniforme. Pe de altă parte, folosind un cuțit contondent pentru aceeași operațiune, de multe ori vom fi forțați să corectăm feliile tăiate neuniform.

Cum să ascuți corect un cuțit cu un ascuțitor de cuțite?

Chiar dacă ai grijă de cuțitele tale, acestea pot deveni plictisitoare în timp. Este suficient, totuși, să obținem un ascuțitor de cuțite, care ne va ajuta să rezolvăm problema o dată și de două ori. Dacă sunteți atent în bucătărie și aveți un ascuțitor de cuțite de bucătărie potrivit, țineți-l ferm și introduceți ușor lama cuțitului în el cu cealaltă mână. Nu uitați să începeți întregul proces de ascuțire de la călcâi, adică partea de tăiere care este cea mai apropiată de mâner. Apoi ar trebui să mișcăm încet cuțitul spre vârful cuțitului. Când facem o mișcare completă de-a lungul întregii margini a lamei, repetați acțiunea de câteva ori. Este important să ascuți cuțitul alternativ, cu ambele părți ale lamei. Dacă avem un ascuțitor de cuțite din ceramică de bună calitate, ascuțirea ne va dura ceva timp. După câteva mișcări laterale ale lamei, aceasta va fi gata de utilizare din nou. Vă sfătuim să nu așteptați până când cuțitul este complet tocit, ci să îl ascuți în mod regulat. În plus, pentru a menține lama în stare bună cât mai mult timp, nu puneți cuțite în dulapuri împreună cu alte tacâmuri. De exemplu, să decidem să cumpărăm blocuri pentru cuțite de bucătărie sau o bară magnetică. Acestea nu numai că vor asigura depozitarea corespunzătoare a cuțitelor, ci vor deveni și un element elegant al interiorului.

Ascuțitoare de cuțite de bucătărie - un ajutor în bucătărie

Ascuțirea cuțitelor nu este singurul lucru pe care îl puteți face cu ascuțitorul de cuțite de bucătărie. De asemenea, putem ascuți cu îndrăzneală alte unelte cu care tăiem sau tăiem. De exemplu, ascuțitorul de cuțite va fi excelent și pentru ascuțirea foarfecelor de bucătărie. În plus, având acasă un ascuțitor de cuțite, nu va trebui să așteptăm ca câteva cuțite să devină tocite. Având un ascuțitor de cuțite din ceramică putem ascuți cuțitul nostru preferat în orice moment, oricând avem nevoie. Nu avem nevoie de precizie de ceasornicar pentru asta, doar setați unghiul corect în ascuțitor. Ascuțirea corectă a cuțitelor asigură în primul rând siguranța la tăiere. Sperăm că, datorită mini-ghidului nostru, am reușit să vă convingem că un cuțit ascuțit nu este o amenințare în bucătărie (dimpotrivă), iar un ascuțitor de cuțite de bună calitate va crea un set perfect Cu acesta. De asemenea, sperăm că veți găsi un loc în bucătăria dumneavoastră pentru acești mici ajutoare. Datorită acestui lucru, veți face ca pregătirea meselor să fie nu doar simplă și funcțională, ci și mult mai plăcută.

To Top